Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.týždeň Juraja Medveca: Staronové konšpirácie Roberta Fica

.juraj Medvec .názory ..týždeň

Nový predseda vlády je bábkou v rukách prezidentky a tá poslúcha 92-ročného Georgea Sorosa, tvrdí Fico. Jeho útoky na Ľudovíta Ódora a Zuzanu Čaputovú v sebe skrývajú ideálny kokteil protimaďarského sentimentu, antisemitizmu, okorenený viac než štipkou nenávisti voči bohatým.

Juraj Medvec

príliš mladý

Tento týždeň Slovensko obletela smutná správa. Vo veku iba 43 rokov navždy odišiel herec a muzikant Dano Heriban. Väčšinovému divákovi je známy najmä ako Ďuro Brmbalík zo seriálu Horná Dolná. Dano Heriban ale nebol iba komická postava zo seriálu o jednoduchých obyvateľoch zapadnutej obce. Práve naopak. Okrem komediálnych úloh pôsobil aj v Činohre Slovenského národného divadla a vystupoval v Divadle GUnaGU a inde.

Minimálne rovnako úspešný bol aj v hudobnej tvorbe. Svoj občiansky postoj vyjadroval účinkovaním vo filmoch. Jasne to vidno vo filmoch Sviňa či Únos, ktoré kritizovali slovenskú politickú scénu. Stvárnil aj Alexandra Dubčeka vo filme o pohnutých časoch počas invázie vojsk Varšavskej zmluvy do Československa v roku 1968. Dano Heriban bude chýbať, najmä v týchto časoch, tiež dosť pohnutých.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite