Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.iný pohľad Juraja Petroviča: Zvonku a o to bolestnejšie

.juraj Petrovič .názory .iný pohľad

Zahraničné cesty sú veľmi dobrou príležitosťou získať odstup a perspektívu. Ak sa spoja s odstrihnutím od diania na Slovensku, sú odstup a perspektíva ešte lepšie. O to drastickejší je potom návrat do domácej reality.

Juraj Petrovič

po dlhšej dobe som bol niekoľko dní pracovne mimo Slovenska. Stretnutie s kolegami z takmer celej Európy bolo zaujímavé nielen preberanými témami, ale aj tým, ako sa o nich diskutovalo. Od Holandska až po Albánsko sa kolegovia dokázali civilizovane baviť o pomerne komplexných problémoch. Pritom aj v situácii, keď navzájom zásadne nesúhlasili, nebol dôvod na akékoľvek osobné animozity. Tri dni osviežujúceho vetra podnetnej, zaujímavej, a pritom niekedy aj ostrej diskusie. 

A potom sa človek vráti domov. Vláda, ktorá je zložená z ľudí, ktorí skutočne rozumejú oblastiam, za ktoré ako ministri zodpovedajú, je nútená čeliť úplne detinskému, primitívnemu a zákernému hejtu. Len preto, lebo jedným zlikvidovala šancu robiť si na zlyhaniach tých druhých kampaň. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite