Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.týždeň Martina Mojžiša: Odmietnutie v Bratislave, oslavy v Moskve, odchod z Bachmutu

.martin Mojžiš .názory ..týždeň

Kým Heger, Pellegrini, Fico či Remišová vidia vážne nedostatky prezidentky vo výbere nového dočasného premiéra, Moskvu uchvátili oslavy víťazstva. A z Bachmutu stihla zutekať ruská jednotka.

Martin Mojžiš

bratislava

Heger úradnícku vládu odmietal z obavy pred nestabilitou, pričom bol otvorený akémukoľvek riešeniu, ktoré prinesie stabilitu a pokoj. Pellegrini bol za okamžité vymenovanie novej vlády, dokonca kvôli tomu vyzval prezidentku, aby sa vrátila z Londýna z korunovácie kráľa Charlesa (domácke meno Karol), pričom jeho strana sa novú vládu nechystá podporiť. Fico, ktorý si nevšimol November 89 a zrejme ani január, február, marec, apríl a máj 2023, vyhlásil, že Slovensko nepotrebuje úradníkov vo vláde, ale silnú vládu s mandátom od občanov.

Nezávislá osobnosť Šipoš upozornil na skutočnosť, že prezidentka pochádza z liberálneho a progresívneho prostredia. Remišová nepovažuje postup prezidentky za ústavný a hoci Ľudovíta Ódora považuje za odborníka, obáva sa, že bude chýbať vo vedení banky.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite