Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

.iný pohľad Juraja Petroviča: Travič studní Robert Fico

.juraj Petrovič .názory .iný pohľad

Prezidentka sa po afére ministrov Vlčana a Budaja rozhodla vymenovať úradnícku vládu. Robert Fico, ktorý ju už vo februári žiadal o to isté, jej za to teraz nadáva spôsobom, ktorý je za hranicou akejkoľvek slušnosti.

Juraj Petrovič

robert Fico v skutočnosti nechcel, aby Zuzana Čaputová vymenovala úradnícku vládu. On si z požiadavky na jej vymenovanie urobil kyjak, ktorým mlátil do prezidentky na každej tlačovej konferencii. Chaos a neschopnosť Hegerovej vlády a Matovičom dominovaného parlamentu mu ale vyhovovali, veď práve vďaka nim mu rástli preferencie. 

Keď sa prevalil škandál okolo dotácie, ktorú Ján Budaj podpísal firme Samuela Vlčana, a Vlčan si vybral milión a opustenie ministerskej stoličky, prezidentka sa rozhodla úradnícku vládu vymenovať. Renomovaný ekonóm a skúsený negociátor Ľudovít Ódor v pozícii jej predsedu nemohol byť pre Roberta Fica dobrou správou. Chaos Hegerovej vlády môže nahradiť pokojná a rozvážna činnosť. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite