Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Viac štátu v energetike z nás ekonomického lídra neurobí

.juraj Medvec .názory

OĽaNO rozdáva sociálne balíčky a sociálna demokracia plánuje vytláčať trh z energetiky. Viac štátu ale lacnejšie energie neprinesie.

Juraj Medvec

ako vyzerajú dlhodobé vyhliadky konkurencieschopnosti našej ekonomiky, najmä v oblasti energetiky? Pokiaľ chceme zodpovedať túto otázku, najprv si musíme uvedomiť, kto môže potenciálne vyhrať voľby. Že sa to opätovne podarí Igorovi Matovičovi je možné iba v rozprávke. Od jeho vlády sme si aspoň zo začiatku sľubovali okrem návratu spravodlivosti aj snahu o zlepšenie podnikateľského prostredia, keď už nie rovno zopakovanie reforiem z roku 2004. Matovičova vláda sa vybrala opačným smerom a voličov lákala na nekonečné sociálne balíčky a v energetike na rozsiahle podpory. Podľa súčasných preferencií očividne neúspešne. 

Druhým kandidátom je strana Smer-SD bývalého predsedu vlády Roberta Fica. Preferenčne hneď za  ním je Hlas-SD ďalšieho bývalého premiéra Petra Pellegriniho.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite