Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Čítať medzi riadkami alebo „Všetci sme demokrati“

.tomáš Zálešák .názory

Prezidentka vyhlásila, že si nevie predstaviť, že by podpísala Matovičov návrh finančnej odmeny za účasť vo voľbách. Matovič odpovedal s kultivovanosťou a taktom sebe vlastnými, že návrh zjavne „nie je súčasťou jej mentálneho sveta“. Chvalabohu, dodávam.

Tomáš Zálešák

ale Matovič prezidentské odmietnutie okamžite spojil s niekdajším odmietnutím podporiť jeho (nakoniec presadený) návrh na vyplatenie mesačnej dávky 200 eur na dieťa. Tým naznačil (už po koľkýkrát), že prezidentka je nielen nepriateľom rodiny, ale aj nepriateľom sociálnych dávok ako takých. A dodal, že aj tentokrát to „znova prehrá“. (To nám tu bude veselo.) 

Problém s odmenou za voličskú časť sa však netýka ani rodiny, ani sporov o povahu a zmysel sociálnych dávok. Netreba tu ani zvlášť zdôrazňovať jeho ekonomickú stránku, hoci to sa robí najčastejšie. Sú tu aj súvislosti politické a morálne, o ktorých sa hovorí menej. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite