Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Tatranský tigor 6

.martin Mojžiš .názory

Plán Abeceda (plán a, plán b,…) sa zlatými písmenami zapíše do svetových dejín strategického myslenia. Starí mudrci vstávajú z hrobov a prichádzajú sa niečo nové naučiť.

Martin Mojžiš

vylákal čínsky majster Sun-C’ tatranského tigora z hôr, aby s ním prediskutoval základné body jeho špeciálnej volebnej operácie. Autor Umenia vojny totiž nevedel nijako pochopiť, prečo niekto trvá na starom pláne, aj keď sa situácia medzičasom úplne zmenila.

„Dobrý vojvodca si pred bitvou všetko dôklade premyslí. Aj ty si tak urobil?“ spýtal sa Sun-C’.

„One time Sun, next time Moon,“ povedal tigor záhadne, ale potom už pokračoval v menej mysterióznom duchu. „Ten plán mám ešte od minulých volieb. Mali sme ústavnú väčšinu a za takých okolností návrh zákona umožňujúci dať každému voličovi 500 eur prejde parlamentom ako po masle. Ja by som potom oblepil celú krajinu bilbordami, že to bol môj nápad a že som ho aj s nasadením vlastného života presadil. A koho by volili tí dezoláti, čo inak voliť nechodia? Isteže, našim partnerom by sa to nemuselo páčiť, ale keby bol niekto proti, už by som ho nezobral do koalície. Takto detailne to mám vymyslené už tri roky.“

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite