Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Putinovi priatelia vydajú za légiu nepriateľov

.marína Gálisová .názory

O povahe človeka sa dá veľa usúdiť z toho, s kým sa priatelí. Dokonca sa dá z toho dosť usúdiť aj o jeho budúcnosti. Z priateľov, ktorí zostali Vladimirovi Putinovi, sa dá jeho budúcnosť veštiť pomerne spoľahlivo.

Marína Gálisová

v angličtine je také príslovie With friends like these who needs enemies. S doslovnými prekladmi by sa dalo naťahovať dlho a nesedeli by, ale dá sa povedať: Takýto priateľ je za desať nepriateľov. Toto sa dá povedať o type priateľstiev, ktoré pestuje Vladimir Putin.

Ukážkovou vzorkou Putinových kamarátov je tento výber: Ramzan Kadyrov, Jevgenij Prigožin, Igor Strelkov a štvrtého si necháme na záver ako bonus. Budúcnosť Putina z nich môžeme čítať ako z pomerne otvorenej knihy.

priateľ Ramzan Kadyrov.

Čečenský vodca, v skutočnosti bábka na čele bábkového štátu v područí Rusov. Syn Achmata Kadyrova, tiež ruskej bábky – a krvavo dosadeného Putinovho miestokráľa v Čečensku. Achmat zahynul za nevyjasnených okolností ako obeť atentátu. Ramzan je zatiaľ nažive, zato mnohí jeho oponenti boli zavraždení.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite