Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Štefan Hríb: Ako prežiť tieto voľby?

.štefan Hríb .názory .editoriál

Od roku 1989 som v parlamentných voľbách vždy bez problémov dal niekomu svoj hlas. Volil som postupne VPN, ODÚ, KDH, SDK, Most, SaS aj Za ľudí. Teraz prvýkrát síce chcem voliť, no neviem koho.

Štefan Hríb

návrh bývalého premiéra na 500 eur za účasť na voľbách, a teda ďalšia miliardová diera do štátneho rozpočtu je príznak. Slová šéfa Sme rodina, že je to vlastne fajn sociálna dávka, je priznanie – rovnako ako obedy „zadarmo“, plat poslanca podľa vôle jeho strany či nová diskusia o termíne predčasných volieb, hoci ten je ústavným zákonom už mesiac daný. V akom svete sme sa to vlastne ocitli?

Je to svet bez zábran, noriem a vkusu. V tomto svete hovorí Rado Procházka o politickej kultúre, Marek Maďarič o jemnocite, strana Smer o právnom štáte, Milan Krajniak o rovnakom extréme v Denníku N a Hlavných správach a o kultivovanosti Sme rodina, Mikuláš Dzurinda o korektnom spájaní – a nič sa nestane.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite