Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Iný pohľad Juraja Petroviča: Olympijská hanba

.juraj Petrovič .názory .iný pohľad

Medzinárodný olympijský výbor odsúhlasil stratégiu, ktorá na jednej strane sankcionuje Rusko a Bielorusko za agresiu voči Ukrajine, na druhej strane ale má umožniť športovcom s ruskými a bieloruskými pasmi zúčastniť sa olympiády v Paríži.

Juraj Petrovič

ruskí športovci už roky súťažia bez vlajky a názvu krajiny. Je to spôsobené odhalením masívnych dopingových afér. Tie pritom neboli individuálnym zlyhaním niektorých športovcov, ale systémom podvodov, na ktorých sa priamo podieľali ruské športové zväzy a cez ne samotný ruský štát. Od zimných olympijských hier v Pchjongčchangu v roku 2018 môžu ruskí športovci štartovať len pod vlajkou Ruského olympijského výboru. 

Dnes hovorí Medzinárodný olympijský výbor (MOV), že ruskí a bieloruskí športovci by mohli na olympijských hrách 2024 v Paríži štartovať s ďalšou podmienkou – ak otvorene nepodporili vojnu Ruska proti Ukrajine. Ázijské športové federácie im preto chcú umožniť absolvovať kvalifikačné preteky, aby mali kde splniť olympijské limity.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite