Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Juraj Petrovič: Vojna v Melbourne. Na kurtoch aj na tribúne

.juraj Petrovič .názory

Minuloročné vylúčenie Novaka Djokovića z Australian Open, pretože nebol zaočkovaný proti covidu-19, bolo pomerne výbušnou témou. Na tohtoročnom turnaji mu už nikto účasť nezakazoval, nebolo prečo. Napriek tomu je to zas Djoković, tentokrát starší, kto vyvolal v Austrálii škandál.

Juraj Petrovič

nikto nepochybuje o tom, že Novak Djoković hrá skvelý tenis. Po odchode Rogera Federera a problémoch, ktoré má so zdravím Rafa Nadal, je Novak suverénom medzi mužskými tenistami. V tom teda žiaden problém nie je.

Problémom sa po Djokovićovom víťazstve vo štvrťfinále nad Rusom Andrejom Rubljovom stalo správanie niektorých jeho fanúšikov a Novakovho otca Srdjana. Ten sa po zápase fotil s Djokovićovými fanúšikmi. Na tom by nebolo nič zlé, keby títo nemávali aj ruskými vlajkami, portrétom Vladimira Putina a keby jeden z fanúšikov nemal na sebe tričko s bielym písmenom Z, symbolom ruských vojsk vraždiacich na Ukrajine. Údajne sa objavila aj vlajka samozvanej Doneckej ľudovej republiky. Fanúšika vyviedla ochranka, on sa potom hájil tým, že Z je začiatočné písmeno jeho mena, volá sa totiž Zoran Pavlović a je občanom USA. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite