Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Štefan Hríb: Bude z vody víno?

.štefan Hríb .názory .editoriál

Slovensko je v závoze. V správe vecí verejných, v kultúre vzťahov, v ekonomike. My ale riešime nové strany, bájne projekty, ich spájania a možné percentá, akoby na skutočnú vnútornú zmenu stačila vonkajšia forma.

Štefan Hríb

tento časopis si uvedomuje, že v predčasných voľbách hrozí návrat uneseného štátu, a rovnako rozumie, že ak príčetnejšie zoskupenia neurobia v krátkom čase správne rozhodnutia, prepadne toľko hlasov, že z hrozby bude úplná istota. Je preto rozumné uvažovať, či nové zoskupenie okolo pána Hegera nemá ísť do volieb spolu s KDH a či SaS nemá oveľa väčšiu šancu v osobe Ivana Korčoka. Rovnako je správne uvažovať, ako do deja zapojiť Mikuláša Dzurindu a Luciu Ďuriš Nicholsonovú, hoci názov Modrá koalícia je prvý faktický faul a názov Jablko žne zatiaľ skôr úsmevy.

Ale jedna vec tu od začiatku nesedí. Nechceme unesený štát, a je to veľmi v poriadku. Ale to je celý náš program? Matematicky, vznikaním a spájaním zamedziť najhoršiemu? Ale veď unesený štát nechcelo ani OĽaNO blahej pamäti, matematicky sa postupne spojilo najmä so Sme rodina a zvyškami Za ľudí, a čo to prinieslo?

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite