Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slovenský politický zelovoc

.juraj Petrovič .názory .iný pohľad

Lucia Ďuriš Nicholsonová oznámila založenie novej strany s názvom Jablko. Nič proti názvu, na Slovensku sme mali a máme strany s oveľa prapodivnejšími názvami. To, čo je v Jablku červíkom, je spôsob a obsah jeho štartu.

Juraj Petrovič

lucia Ďuriš Nicholsonová najprv hovorila, že už v politike možno ani nechce byť. Potom hovorila, že by aj chcela byť, ale že tvárou jej nového projektu by mal byť silný muž. Oslovovala kdekoho, ale nikto nemal záujem. A tak sa rozhodla, že tvárou novej strany bude ona sama. 

A hneď v prvom vyjadrení konštatuje, že už existujúce strany sú ideovo a ľudsky vyprázdnené a slovenská politická scéna potrebuje svieži vietor. Súčasne sa teší, ako nová strana vďaka svojmu názvu valcuje sociálne siete a aj stránka Zomri je plná Jablka.

Napriek už tradične nenáročným voličom na Slovensku, ktorým často stačí tvár a pekný názov strany, by človek v prípade europoslankyne s mnohoročnou politickou skúsenosťou očakával viac.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite