Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Štefan Hríb: Čo znamenajú predčasné voľby

.štefan Hríb .názory .editoriál

Rozhodnutie bývalej ústavnej väčšiny, že nedovládnu do februára 2024, nie je také dôležité, ako sa mnohým zdá. Je ale dôležitou správou o povahe súčasného, a teda aj budúceho Slovenska.

Štefan Hríb

najskôr fakty. To, že voľby nebudú vo februári 2024, ale v septembri 2023, je taký malý časový rozdiel, že hovoriť o nich ako o predčasných je trochu mätúce. Tých pár mesiacov nič nedelí ani nenásobí, Slovensko tým nepríde o žiadne reformy (o tie prišlo už dávno) ani o dovŕšenie spravodlivosti (o ktoré prišlo voľbou pána Žilinku). A to, že volebné obdobie bude trvať až tri a pol roka, je pri osobnostnom zložení bývalej koalície skôr úspech než prehra.

Ale dohoda bývalej koalície o predsunutí volieb aj tak všeličo dôležité prezrádza. 

V prvom rade – takmer tri roky nás tu práve oni presviedčali, že skoršie voľby znamenajú pomoc mafii, a teraz sa pre ne sami rozhodli. Lebo Sme rodina a líder OĽaNO nedali pánovi Hegerovi svoje podpisy a jasnú podporu pre novú väčšinu, takže s SaS ani nemalo zmysel rokovať.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite