Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Eugen Korda: 21. januára utrpí Robert Fico ďaľšiu prehru

.eugen Korda .názory

Referendum s otázkou, či občania súhlasia s tým, že predčasné skončenie volebného obdobia Národnej rady SR je možné uskutočniť referendom alebo uznesením NR SR, bude o pár dní. Môžem sa mýliť, ale je pravdepodobné, že voliči odignorujú zúfalé Ficove výzvy a k urnám sa ich nedostaví potrebný počet.

Eugen Korda

takýto výsledok bude pre neho celkom nepochybne nielen sklamaním, ale aj porážkou jeho agresívnej rétoriky a permanentného zavádzania občanov. Bude rád, keď sa k urnám dostaví aspoň toľko ľudí, koľko sa ich podpísalo na petičných hárkoch.

V tomto referende v podstate ide len o jedno jediné – o samotného Roberta Fica. Darmo obviňuje prezidentku, že na účasť nevyzýva občanov. Zuzana Čaputová nie je jeho reklamnou agentúrou a dobre si uvedomuje, o čo predsedovi Smeru ide. Veď už len to, že toto jeho referendum by umožnilo vyvolať predčasné parlamentné voľby jednoduchou väčšinou 76 hlasov, by zakladalo na poriadne problémy.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite