Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Štefan Hríb: 30 rokov sami

.štefan Hríb .názory .spoločnosť

Ak je pravdivý Masarykov výrok, že štáty sa udržiavajú ideami, z ktorých vznikli, potom by Slovensko bolo stratené. Lebo pred 30 rokmi Slovensko nevzniklo z ideí. Tie už 30 rokov neúspešne hľadáme.

Štefan Hríb

kto si aspoň trochu pamätá, aká skupina ľudí reprezentovala samostatné Slovensko pri jeho vzniku, ten vie, že išlo o plytko uvažujúce spoločenstvo pomerne hrubých ľudí, ktoré za samostatnosťou videlo najmä svoju moc alebo majetok. V týchto dňoch sa na to akosi ľahkovážne zabúda a o 1. januári 1993 sa už celkom vážne hovorí ako o slávnosti a historickom triumfe slovenského národa.  

aká to bola slávnosť a čoho to bol triumf? 

Samostatné Slovensko založili – s pomocou Václava Klausa – ľudia, ktorí si nectili ústavu, ktorú sami prijali. Preto zmarili referendum, zbavili neposlušného poslanca Gauliedera mandátu, preto sa pokúšali jednu opozičnú stranu vylúčiť z parlamentu a inú nepustiť do volieb. Preto vypli vysielanie Rádia Slobodná Európa, zničili denník Smena a urobili z verejnoprávnej televízie a rozhlasu svoje slúžky.

Títo ľudia si nectili ani ľudskú dôstojnosť a život. Preto uniesli prezidentovho syna, zavraždili Róberta Remiáša, nechali slovenské mestá mafii a sami sa ňou stali.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite