Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.týždeň Tomáša Zálešáka: Máme nárok bedákať?

.tomáš Zálešák .názory ..týždeň

Táto zima je aj testom našej vôle a nášho sebavedomia. Prežijeme ju v podmienkach, ktoré sú luxusné v porovnaní s tými, ktorým musia čeliť Ukrajinci. Naše problémy sú v porovnaní s ich strádaniami detinské. To si pripomeňme vždy, keď budeme chcieť zase fňukať.

Tomáš Zálešák

zima, ruská zbraň

Taktika mučenia ukrajinských civilistov nedostatkom energie je pre Kremeľ poslednou nádejou na zvrat vo vojne. Sama taktika však ešte víťazstvo nezaistí. Na naplnenie strategických cieľov vplývajú faktory, ktoré nikdy nespadajú len do remesla vojny. Putin a jeho klika teda očakávajú, že to, čo nedokázali ich divízie, dokáže zima: zlomiť morálku ukrajinských civilistov, následne politickú vôľu ich vedenia, a teda celkovú vôľu Ukrajiny pokračovať v boji. Teror však Ukrajincov nezlomí, ak nebude zlomená solidarita s Ukrajinou. Táto zima je aj testom našej vôle a nášho sebavedomia. 

Prežijeme ju v podmienkach, ktoré sú luxusné v porovnaní s tými, ktorým musia čeliť Ukrajinci. Naše problémy sú v porovnaní s ich strádaniami detinské. To si pripomeňme vždy, keď budeme chcieť zase fňukať.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite