Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.týždeň Martina Mojžiša: U nás je drahšie, ale Ukrajina horí a mrzne zároveň

.martin Mojžiš .názory .týždeň

Správa prezidentky o stave republiky pripomínala asi najslávnejší Formanov film o blázinci, v ktorom sa odohráva beznádejná vzbura zdravého rozumu proti systému, ktorý má ľuďom pomáhať, ale v skutočnosti ich ničí.

Martin Mojžiš

prelet nad kukučím hniezdom

Jednou z vecí, ktoré prezidentka vo svojej správe kritizovala, bol paragraf 363 Trestného poriadku, na základe ktorého zastavuje generálny prokurátor trestné stíhania podľa svojej ľubovôle. Ešte v ten istý deň zrušila generálna prokuratúra obvinenia Roberta Fica a Roberta Kaliňáka zo založenia zločineckej skupiny a zneužitia právomoci verejného činiteľa. Na základe paragrafu 363. Toto je koalícia, ktorá políciu nechá vyšetrovať a prokuratúru nechá vyšetrovania zastavovať. S odôvodneniami, nad ktorými zostáva rozum stáť. To je čistý blázinec.

hoří, má panenko

Inou vecou spomínanou v prezidentkinej správe je komplikovaná ekonomická situácia, do ktorej sa v súvislosti s energetickou krízou dostáva značná časť obyvateľov Slovenska.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite