Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Ospravedlnenie pediatrom

.juraj Petrovič .názory

Bol som upozornený, že v podcaste týždeň s .týždňom 23.11.2022 som v zápale diskusie s kolegami povedal niečo, čo mohlo vyznieť úplne inak, ako to bolo myslené. Preto cítim potrebu ospravedlniť sa a uviesť vec na pravú mieru.

Juraj Petrovič

v podcaste som povedal, že pediatri si nerobia svoju prácu a preťažujú tým ambulantných špecialistov. Dôležitým slovkom, ktoré v mojom vyjadrení chýbalo, bolo slovo „mnohí“. Mohol preto vzniknúť dojem, že som myslel všetkých pediatrov.

Tak to samozrejme nie je. Zažil som vo svojom živote skvelých a nesmierne svedomitých pediatrov, okrem iných aj tých, ktorí sa v ich detstve starali o naše dcéry. Rovnako ako mnoho iných pracovitých a svedomitých lekárov mnohých odborností. 

„Všetkým pracovitým a svedomitým lekárkam a lekárom, ktorých som sa nechtiac dotkol, sa úprimne ospravedlňujem.“

Mnohí pediatri a praktickí lekári, rovnako ako ambulantní špecialisti nemajú a nezískali nič dohodou, ktorú uzavrelo LOZ s vládou. Napriek tomu budú často v najbližších dňoch počúvať od niektorých svojich pacientov, že dostali veľa peňazí a majú sa snažiť pracovať viac a lepšie. Táto nespravodlivosť a toto zanedbávanie starostlivosti o ambulantnú sféru nášho zdravotníctva sa nám môže v dohľadnej dobe významne nevyplatiť. Ale to je na iný článok.

Sám veľmi nemám rád generalizácie a neznášam princíp kolektívnej viny. Všetkým pracovitým a svedomitým lekárkam a lekárom, ktorých som sa nechtiac dotkol svojim necitlivým vyjadrením, sa preto úprimne ospravedlňujem.

 Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Tento text ste mohli čítať len vďaka našim predplatiteľom. Pridajte sa k nim a predplaťte si .týždeň.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite