Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Rusko je novodobá Ríša zla. Uzná to aj slovenský parlament?

.marína Gálisová .názory

O tom, že Rusko nie je normálny štát, ale teroristická entita, nemožno pochybovať. Je to Ríša zla ako kedysi Sovietsky zväz. A tak ako vtedy, i teraz chvíľu trvalo, kým sa to vyslovilo verejne a oficiálne.

Marína Gálisová

sovietsky zväz mal za sebou desiatky rokov páchania ukrutností na svojich obyvateľoch, ale aj smerom navonok – uzavrel dohodu s hitlerovským Nemeckom a spolu s ním si rozdelil Poľsko, potom, keď akože zmenil názor a začal proti Hitlerovi (z čisto pragmatických a sebazáchovných dôvodov) bojovať, „dovydieral“ svojich západných spojencov k tomu, aby mu nebránili v obsadzovaní východnej a strednej Európy, čím získal nové dŕžavy.

Tieto dŕžavy Ríša zla vzápätí dekády okupovala – priamo i nepriamo. Nastolila v nich hrôzovládu, ktorá len postupom času zvetrala a oslabla, čo si samozrejme niektorí nostalgici vysvetľujú ako liberalizáciu a zmierňovanie komunistických štruktúr. (Iní vytrvalo a lživo tvrdia, že to, čo sme tu zažívali, nebol a nemohol byť skutočný komunizmus, ten je predsa ideál čistý a inšpiratívny sťa horská studnička. No tvrdia to len preto, aby mohli na to nadviazať nádejou, že by sa ten čistý komunizmus, údajne najlepší systém, aký kedy Zem nenosila, predsa len raz podarí vybudovať.)

Prebehli ozaj dekády, kým zaznela neriedená pravda, teda kým Ronald Reagan v roku 1983 nahlas povedal, že Sovietsky zväz je Ríšou zla.

A za tie dekády páchania hrôz mal Sovietsky zväz po celom svete skorumpovaných či pomätených priaznivcov, rovnako šialených ako tí, ktorí by chceli budovať komunizmus aj dnes.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite