Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Smutný projekt Lucie Ďuriš Nicholsonovej

.juraj Petrovič .názory

Europoslankyňa a bývalá popredná členka SaS sa na sociálnej sieti posťažovala, že už rok hľadá pre svoj projekt novej politickej strany „veľkého a silného muža“, ktorý by sa postavil do jeho čela. Ako sa hovorí – this is bad on so many levels.

Juraj Petrovič

oznámenie, že už rok hľadá lídra pre projekt strany, ktorá má vytrhnúť Slovensko z biedy súčasnej vládnej menšinovej koalície je samo o sebe priznaním nepochopenia, ako vznikajú autentické politické strany. 

Základom by im mal byť aspoň elementárny náznak programu, predstava, ako by pod ich vedením mal vyzerať štát. Predstava, že ľubovoľné zoskupenie inteligentných ľudí, ktorým na čelo postavíte známu osobnosť, a tak ich dostanete do parlamentu, má šancu niečo reálne v politike dosiahnuť, zaváňa až zarážajúcou naivitou. Politika je remeslo, a na to, aby bola vykonávaná kvalitne, musí byť vykonávaná politikmi. 

Nie ľuďmi, ktorí môžu byť inteligentní a vzdelaní, ale nikdy sa v politike nepohybovali.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite