Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Keď neprehovoria biskupi, mali by bežní veriaci

.marína Gálisová .názory

Konferencia biskupov Slovenska nepovažuje za vhodné vyjadrovať sa k obežníku, ktorý rozposlal medzi „svojich“ kňazov trnavský arcibiskup Orosch. Nedá sa nič robiť, je to na nás.

Marína Gálisová

tým myslím nás bežných ľudí, veriacich katolíkov, ktorí sú však bytostne pobúrení slovami arcibiskupa Oroscha. Pobúrení tak, že už pri tom, keď ich majú citovať, dvíha sa im žalúdok. Ja tu tie slová citovať nebudem. Chcem povedať niečo pozitívnejšie.

Som len bežná veriaca katolíčka, ani zďaleka nie dokonalá, práveže hriešna, ale stále vďačná za svoju vieru a za svoj vzťah s Bohom, ktorého nepokladám za policajta, okresného hygienika či porotcu ľudskej sexuality, ale za milujúceho Stvoriteľa, ktorý do ľudí vložil nekonečný potenciál pre dobro. 

„Bežní veriaci, ktorí sa cítia pobúrení tým, čo šíri arcibiskup Orosch, by sa teraz mali ozvať.“

Nuž a dal nám aj obrovskú slobodu, ktorá je úžasný dar aj úžasná zodpovednosť. Dá sa totiž zneužiť. Svoju slobodu zneužil aj arcibiskup Orosch a zneužívajú ju mnohí iní, jemu podobní, keď šíria zlobu a nenávisť.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite