Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Štefan Hríb: Aké je naozaj Slovensko?

.štefan Hríb .názory .editorial

Boli sme rurálni, ľudácki, proletárski, nacionalistickí, primitívni aj homofóbni. Ale boli sme aj štefánikovskí, juklovskí a srholcovskí, novembroví, federálni, reformní a slušní. Čo je to Slovensko?

Štefan Hríb

aj v tých najhorších časoch mi Peter Zajac hovorieva, aby som nezabudol na slovenské rozprávky. Nie na ich čítanie, ale na to, čo o nás dosvedčujú. Okrem tragična a smrti totiž dosvedčujú najmä prítomnosť prajnosti a mäkkého srdca. A v rovnakých časoch mi František Mikloško rád opakuje, že napriek fázam krutosti a podpriemernosti je Slovensko v hĺbke svojej duše kresťansky priateľské a štedré.

Myslím na to v dňoch, keď tragická smrť piatich mladých ľudí na Zochovej ulici a vražda dvoch mladých ľudí na Zámockej ulici až príliš kruto ilustruje, kam sa Slovensko dostalo.

Akí teda sme?

Ak sa pozriem na verejnú sféru, vyzeráme beznádejne. Líder koalície vábi krajinu k urážaniu každého každým, a pritom ju dávno odovzdal záujmom prostredia Sme rodina. Šéf Smeru poľuje na najnižšie pudy a vrstvy.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite