Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Hríb, Mojžiš: Je pre nás ešte fašizmus zlo?

.štefan Hríb .martin Mojžiš .názory .názor

Boj medzi vyprázdňovaním slov a trvaním na ich zmysle sa dostal do vrcholnej fázy. Dospel do štádia, v ktorom sa už zamieňa samotný obsah dobra a zla. Už sa totiž pýtame, či menšinová vláda s tichou podporou poslancov z fašistickej kandidátky nie je niečo dobré.

Štefan Hríb

minister financií nebol odvolaný, lebo traja poslanci z kotlebovskej kandidátky neboli za. V zdravej spoločnosti to znamená jediné – táto podoba vlády existuje len preto, lebo ju podporujú ľudia, ktorým sa nehnusí pomáhať fašistickým ideám získať moc. A to je dôvod na najvyššiu pohotovosť demokratov. Čo to ale znamená na Slovensku? Úplne niečo iné – buď nič, lebo vraj nemáme dôkazy o dohode s fašistami, alebo dokonca celkom užitočnú vec, lebo títo kotlebovskí poslanci vôbec nie sú fašisti a v skutočnosti dnes pomáhajú – s prepáčením – konzervativizmu à la Matovič a Kollár, a tým odďaľujú nástup diabolského progresivizmu.

Cesta, po ktorej zostúpili mnohí slovenskí konzervatívci až sem, je cestou primitivizmu. Ale je tiež ohrozením tej slobody, ktorú tu pôvodní konzervatívci pomáhali spolu s liberálmi – aj za cenu ťažkých obetí – desaťročia budovať. Títo pritakávači tarabovskej karikatúry politiky dnes pomáhajú skaziť celý slovenský ponovembrový príbeh.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite