Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Deti kukurice

.martin Mojžiš .názory .spoločnosť

Tak nám neodvolali kukuričného ministra financií. Strašidelne infantilný minister zostáva vo svojom kresle na základe hlasovania podobne infantilných poslancov. Aký pocit v nás vyvoláva detinské chovanie ľudí zodpovedných za tento štát? Je to hrôza.

Martin Mojžiš

krátka poviedka Stephena Kinga Deti kukurice (Childen of the Corn) sa stala základom niekoľkých  filmov, ktoré podľa všeobecnej mienky nedosahujú kvalitu predlohy. Rozdiel je vraj taký výrazný, až by sa mohlo zdať, že ak sa chcú americkí filmári naučiť, ako sa dá spracovať tento námet, mali by sa prísť pozrieť na Slovensko. My tu robíme onakvejšie horory.

V Kingovej poviedke ovládnu malé farmárske mestečko deti, dospelí poslúžia najmä ako ľudské obete tajomnému božstvu s tajomným menom „Ten, ktorý chodí za riadkami“ (He Who Walks Behind The Rows). Cieľom tých obetí je dobrá úroda kukurice. Cieľom tých detí je to isté. Aj keď im asi nie je celkom jasné, prečo sa má všetko podriaďovať práve kukurici. Ale tak im bolo povedané a príliš o tom nerozmýšľajú, veď sú to len deti.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite