Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Môj spolužiak Marek Ťapák

.martin Mojžiš .názory

Vo všeličom sa ľudia menia, ale v tom najhlbšom sa v podstate nemenia. Práve preto sa spolužiaci zo základnej školy veľmi dobre poznajú, aj keď sa už desiatky rokov nevideli.

Martin Mojžiš

s Marekom Ťapákom som chodil do jednej triedy osem rokov – začali sme ako druháci, končili ako deviataci. Dosť sme sa kamarátili. Obidvaja sme patrili do tej partie, ktorá hrávala futbal (v zime hokej s tenisovou loptičkou). Ani jeden z nás nepatril k tým najlepším, ale obaja sme hrávali s chuťou. 

Kamarátili sme sa však aj nad rámec futbalu. On sa občas chodil hrávať k nám, ja k nim. Čo nebolo úplne samozrejmé, pretože z politického hľadiska stáli naše rodiny na opačných stranách spektra. (Aká politika v sedemdesiatych rokoch? Dobrá otázka. Ako odpoveď skúsme drobnú informáciu o otcoch: supernormalizátor Kulich sa s Marekovým otcom veľmi kamarátil, s mojím otcom veľmi nekamarátil – so všetkými praktickými dôsledkami, ktoré to prinášalo.)

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite