Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Štefan Hríb: Vážení čitatelia .týždňa,

.štefan Hríb .názory .editorial

pred mesiacom sme vás informovali, že vzhľadom na pandémiu a rastúce ceny energií aj papiera je možné, že budeme musieť prerušiť vydávanie tlačeného vydania .týždňa a prejsť výlučne na web. Dnes máme nové informácie.

Štefan Hríb

v prvom rade ďakujem všetkým, ktorí sa ozvali osobne, alebo napísali. Všetci ste nás povzbudili do tohto ťažkého času.

V tejto chvíli ideme do rozhodujúceho obdobia a už v októbri sa rozhodneme, ako ďalej. V novembrovej predplatiteľskej kampani už budeme promovať nový druh nášho fungovania.

Chcem k tomu povedať, že svet .týždňa je a ostane priestorom rôznosti, nie územím jedného morálne nadradeného kmeňa. Práve dnešný stav vecí verejných, úpadok konzervatívneho tábora, ale aj obojstranné urážanie a kultúrne vojny sú dôkazom, že sebastrednosť konzervatívcov či liberálov vedie až k návratu uneseného štátu. Preto všetko si myslíme, že .týždeň ako priestor otvorenosti má veľký zmysel. 

Naša kľúčová otázka je, či máme v dnešnej situácii Slovenska prejsť s .týždňom výlučne na web. Myslíme si pritom, že priestor kvalitnej žurnalistiky treba zoči-voči povrchnosti a alternatívnym lžiam a zlobe posilňovať, nie vyprázdňovať. Preto robíme všetko tak, aby tlačený .týždeň pokračoval. 

O tom však, samozrejme, rozhodnete najmä vy. Dnešná cena jedného výtlačku je 2.20 eura. Tak ako iné médiá, aj my musíme na situáciu zvyšovania cien energií a papiera reagovať. Kladieme si pritom otvorenú otázku, aká má byť naša cena tak, aby bola pre vás akceptovateľná a súčasne aby zohľadňovala realitu a umožňovala pokračovať vo všetkom, čo tlačený .týždeň reprezentuje. Kladieme si tiež otázku, či má byť naďalej odomknutý program Pod lampou a podcast Týždeň s .týždňom. Uvítame k tomu všetky vaše reakcie a návrhy.

Najväčšou pomocou, samozrejme, je, keď si nás predplatíte (už v novembri bude pritom aj predplatné v nových cenách). Obraciame sa aj na firemný svet s ponukou na dlhodobú inzertnú spoluprácu.

V tejto chvíli ešte nevieme, v akej forme budeme v novembri pokračovať – a prizývame vás k tomuto rozhodnutiu. Ale pokračovať budeme, pretože zo zápasu o normálnejšie Slovensko neodídeme. 

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Tento text ste mohli čítať len vďaka našim predplatiteľom. Pridajte sa k nim a predplaťte si .týždeň.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite