Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Ešte je niekto prekvapený z prieskumov?

.tomáš Zálešák .názory

Náreky nad výsledkami posledných prieskumov, naznačujúcimi, že rastúci počet občanov SR by uprednostnil autoritársku vládu, aj to, že sympatie k putinovskému režimu zďaleka nevymreli, sa ozývajú v kruhoch, ktoré sa zvyknú pokladať za tú osvietenejšiu časť spoločnosti. Situácia akiste nie je ružová. No kedy naposledy bola? Musím podotknúť, že to náhle pohoršenie ma tak trochu irituje (po slovensky sa to povie aj inak).

Tomáš Zálešák

výsledky nehovoria nič zvlášť nové. Ak z nich aj možno vyčítať nejaký „trend“, sotva sa dá pokladať za prekvapenie, ktoré by nám malo vziať nejaké ilúzie. A kde sa vzala tá istota, že vývoj verejnej mienky musí smerovať k liberálno-demokratickým preferenciám, ak naše liberálno-demokratické vládne koalície opakovane dokazujú svoju neschopnosť vládnuť?

Kto sa ešte čuduje? Ľudia pociťujú úzkosť pri pohľade do stále menej čitateľnej budúcnosti, a popri tom sa od vládnucich elít, vrátane tej doterajšej, len zriedka, ak vôbec, dočkajú nejakých slov povzbudenia, rady či aspoň útechy, namiesto stupídnych hesiel a strašenia. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite