Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Žilinka, sliačske referendum alebo Z našej rodnej džamahírie

.marína Gálisová .názory

Slovom džamahíria, prebratým a trochu skomoleným od Kaddáfího, zvykla generácia našich rodičov označiť tento štát (vtedy ešte ČSSR), keď chcela kulantne vyjadriť, že je to tu na dve veci. Tak dajme si dnes dve správy z džamahírie, ktorá je žiaľ večná, i keď sa už stihla rozdeliť na dvoje.

Marína Gálisová

prvou správou z džamahírie je generálny prokurátor Maroš Žilinka, ktorý chce skúmať hoax o ruských hroboch. Dokázateľný hoax, na ktorý kriticky poukazuje aj Slovenská polícia. Ale, pravda, GP vie lepšie ako nejakí slovenskí policajti..

Ako by aj nevedel? Z vrchu tej stalinskej pyramídy, na ktorej tróni, vidí doďaleka – až do Kremľa. A stadiaľ mu asi idú dymové signály, pokyny, čo má robiť, ako sa má vyjadrovať. Na druhej strane, možno už žiadne signály nepotrebuje. Jeho prvá, druhá aj všetky ďalšie signálne sústavy sú perfektne naladené na kremeľské vibrácie, ktoré globálny cár vymysleného impéria Vladimír Putin vysiela vo voľných chvíľach, keď práve nekvíli nad porážkou svojich vojsk na Ukrajine a nad poľutovaniahodným alkoholizmom svojich funkcionárov (tieto dve veci spolu určiteee nesúvisia).

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite