Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

.týždeň Šimona Jeseňáka: Boľševici idú ruka v ruke s fašistami

.šimon Jeseňák .názory .týždeň

V roku 2016 vznikla hrádza proti extrémizmu (vláda Smeru, SNS a Most-Híd), ktorá mala bojovať proti šíreniu extrémizmu (ĽSNS).Už vtedy to bola úsmevná argumentácia. Dnes ten istý Smer veselo paktuje s tými istými fašistami, ktorí však pôsobia už v inej strane, no s rovnakou DNA. Niet sa čo čudovať, boľševici si s fašistami skvele rozumejú už dekády.

Šimon Jeseňák

dobrí kandidáti v zlých časoch

V normálnej dobe, v lucidnej vláde a v krajine, ktorá by nebola s nervami na konci, by boli mená kandidátov na ministrov školstva, hospodárstva, spravodlivosti a zahraničných vecí dôvodom na menšiu oslavu. Karel Hirman ako minister hospodárstva, Ľudovít Bradáč ako minister spravodlivosti, Rastislav Káčer ako šéf diplomacie a Daniel Bútora minister školstva. Všetci štyria potenciálni kandidáti by boli dobrými ministrami a vo svojich odboroch sú to uznávané kapacity. Z akého dôvodu by však ktokoľvek z nich reflektoval ponuku OĽaNO alebo inej strany a stal sa ministrom? 

Spáchať dobrovoľnú samovraždu je ich svätým právom, no dôvodov na ňu mnoho nenájdu. Vláda má ledva 70 poslancov a noví ministri budú nutne potrebovať každý jeden hlas a stranícku poslušnosť, ktorú si bez politických žetónov nebudú vedieť vynútiť. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite