Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Vydierač a klamár

.juraj Petrovič .názory

Keď si niekto stanoví podmienky, o ktorých dopredu vie, že ich druhá strana nemôže splniť, tak je buď neschopný myslieť, alebo to robí úplne zámerne. O Igorovi Matovičovi si môžeme myslieť všeličo, ale určite vie myslieť. Takže jeho nesplniteľné „desatoro“​ je jednoznačne úmysel.

Juraj Petrovič

igor Matovič si cez svojho podržtašku a zastupujúceho premiéra Hegera stanovil desať požiadaviek, ktoré má SaS splniť, aby odišiel z kresla ministra. Tvrdí pritom, že on k stoličke nie je prilepený, len chce, aby sa najprv pomohlo ľuďom.

Ešte toť nedávno vypisoval o tom, ako je Richard Sulík prilepený k stoličke. Sulík sa od stoličky zázračne odlepil a tak musela nastať nielen zmena rétoriky, ale zmena reality podľa Matoviča. Tá má so skutočnou realitou už naozaj veľmi málo styčných bodov, azda okrem toho, že on je premiér, momentálne maskovaný ako minister financií. 

Medzi podmienkami, ktoré si Matovič stanovil, sú napríklad také lahôdky ako imperatívny mandát. To znamená, že poslanci SaS musia vždy a za akýchkoľvek okolností hlasovať tak, ako bude chcieť Matovič.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite