Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

.týždeň Juraja Medveca: Kto bol Gorbačov? A kto vie, kedy máme nakupovať?

.juraj Medvec .názory ..týždeň

OĽaNO opätovne prichádza s návrhom na zatvorenie obchodov v nedeľu. Zamestnanci aj spotrebitelia sú podľa predkladateľov nekompetentní rozhodnúť sa, ako naložia so svojím voľným časom. Návrh ale znamená jediné – pomaly prijde do parlamentu aj tridsiaty ôsmy návrh zákazu interrupcií.

Juraj Medvec

dejiny a chyby

O máloktorom človeku sa dá povedať, že zásadne zmenil chod dejín. Jedným z takýchto osobností bol Michail Gorbačov. Jeho glasnosť a perestrojka spôsobili otrasy, ktoré pôvodne ani on sám nezamýšľal. Rozpad Sovietskeho zväzu mu dodnes nevedia domáci Rusi odpustiť a považujú to za jednu z najväčších dejinných chýb. Na túto strunu už roky hrá súčasný prezident Putin. Ten sa ubral presne opačnou cestou ako Gorbačov, keď rozpútal krvavú vojnu na našich východných hraniciach. Naopak, na Západe je Gorbi vnímaný ako symbol pádu totality Sovietskeho zväzu. 

Dnes Rusko smeruje do medzinárodnej izolácie a aj jeho posledná kľúčová zbraň – nerastné suroviny – stratí na sile, ak európske štáty diverzifikujú svoje dodávky.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite