Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Naozaj nám Matúš Vallo ukradol hlavné mesto?

.eugen Korda .názory

Jeden môj sused od rána do večera hromží na parkovaciu politiku, ktorú v Bratislave presadil a zaviedol primátor Matúš Vallo. Iný sused si ju zas nevie vynachváliť.

Eugen Korda

moja osobná skúsenosť je, že tam, kde bývam, je to s parkovaním oveľa lepšie. Iste, nič nie je úplne ideálne a nedá sa každému vyhovieť. Napríklad tých záchytných parkovísk na periférii mesta pre autá, ktoré celé dni blokovali parkovacie miesta na našej ulici, by mohlo byť viac a mohli byť skôr.

Po meste chodím často peši. Všímam si, ako začínajú pribúdať pekne opravené chodníky. Z centra mesta sa podarilo vyhnať desiatky áut a tak sa otvoril priestor pre nás chodcov.

Aj tie novovybudované zástavky MHD už nevyzerajú ako búdy pre statok. Svetelné tabule informujú, kedy spoj príde. Perfektná vec.

Obyvateľom Prahy som celé roky závidel hromadnú dopravu, ktorá dodržuje cestovný poriadok. A čuduj sa svete, po štyroch rokoch to ide aj v Bratislave. 

Novopostavená trať do Dúbravky je ukážkou funkčnosti a estetičnosti. Spočiatku síce tie koľajnice hučali a ľudia boli oprávnene nahnevaní.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite