Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Šesť mesiacov ukrajinského boja za našu slobodu​

.juraj Petrovič .názory

Keď sme 24. februára kráčali od prezidentského paláca, vysvieteného v ukrajinských farbách, k ukrajinskému veľvyslanectvu spolu s mnohými Ukrajincami a mnohými Slovákmi, vládla veľmi stiesnená atmosféra. Putinovské Rusko práve prepadlo suverénnu a nezávislú Ukrajinu.

Juraj Petrovič

ukrajinci, ktorí sa pochodu zúčastňovali celou cestou skandovali heslá. Tie isté, ktoré sme potom počúvali na námestiach nielen slovenských miest. Pred ambasádou znel Krylov Bratříček, Kubišovej Modlitba pre Martu a mnohí sme mali v očiach slzy. Zneli tiež prejavy podpory zo strany Slovákov, ktorí už v tento deň začali s pomocou a podporou ľuďom z prepadnutej Ukrajiny a poďakovanie od ukrajinského veľvyslanca.

Nikto nevedel, ako dlho bude táto vojna trvať. Málokto počítal s tým, že by sa Ukrajincom podarilo ubrániť proti vysokej početnej prevahe ruských a bieloruských vojsk, ktoré vtrhli na Ukrajinu s cieľom do troch dní obsadiť Kyjev a nastoliť v ňom bábkovú vládu. Putin sa vyhrážal jadrovými zbraňami.

Všetci, čo sme pochybovali, čo sme neverili, sme sa mýlili.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite