Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Pápež František o Darii Duginovej: Za vojnu platia nevinní

.michal Oláh .názory

Emotívne slová pápeža Františka o násilnej smrti Darie Duginovej, dcéry Putinovho ideológa Alexandra Dugina, vyvolali v nadväznosti na predošlé Bergogliove výroky o rusko-ukrajinskom konflikte opäť kontroverzné reakcie.

Michal Oláh

v závere generálnej audiencie dnes pápež František vyzval všetky zúčastnené strany rusko-ukrajinskej vojny, aby nerezignovali na ľudskosť „pri toľkej krutosti, pri toľkých nevinných, ktorí platia za šialenstvo, šialenstvo všetkých strán, pretože vojna je vždy šialenstvo… a nikto vo vojne nemôže povedať: Nie, nie som súčasťou tohto šialenstva“. 

Pápež následne hovoril o násilnej smrti Darie Duginovej pri atentáte neďaleko Moskvy. „Myslím na to úbohé dievča, ktoré v Moskve vyhodila do vzduchu bomba uložená pod sedadlom auta,“ na čo Bergoglio nadviazal slovami: „Nevinní platia za vojnu. Zamyslime sa nad touto skutočnosťou a povedzme si, že vojna je šialenstvo. A tí, ktorí profitujú z vojny a z obchodu so zbraňami, sú zločinci, ktorí zabíjajú ľudstvo.“

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite