Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.týždeň Tomáša Zálešáka: Pozor na to, po čom túžime!

.tomáš Zálešák .názory .týždeň

Už zase sa hovorí o návrate „dinosaurov“ (ako ich svojho času označil Matovič) na našu rozorvanú politickú scénu. A že voliči už toho všetkého majú „plné zuby“. Nezávidím im.

Tomáš Zálešák

späť k dinosaurom?

Nedokážem však uveriť, že dnešný nemilý stav stojí a padá na jednej problematickej „nezávislej osobnosti“. Kto všetko nie tak dávno túžil po tom, aby sa „dinosauri“, ktorí v parlamente sedeli „od revolúcie“, konečne spakovali? Matovič tou zmienkou prezradil túžbu po vlastnej revolúcii, problém však zjavne nebol len jeho. Pozor na to, po čom túžime! Dnes to tu máme tak hmatateľne, že aj majster konvenciami nespútaného štýlu Martin Poliačik upozorňuje na nevyhnutnú potrebu stabilných politických strán. Kto by sa odvážil odporovať tvrdeniu, že dvakrát dva rovná sa štyri? Taký prevratný objav, a po toľkých rokoch! Svet nám bude závidieť.

civis Americanus sum 

Viac než 33 rokov uplynulo od fatvy ajatolláha Chomeiního, ktorou fakticky vyzval na fyzickú likvidáciu britského spisovateľa Salmana Rushdieho pre jeho knihu Satanské verše.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite