Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Štefan Hríb: Nová Dzurindova strana, starý problém?

.štefan Hríb .názory .editorial

Poškuľovanie verejnosti po novej strane okolo Mikuláša Dzurindu je pochopiteľné – koalícia stratila veľkú časť dôvery a opozícia je hrozbou, nie riešením. Pri jeho hľadaní by sa však nemalo zabúdať na fakty.

Štefan Hríb

dnešný pohľad na preferencie, ale najmä na stav väčšiny koalície, nevyvoláva nádej. Budúca vláda zrejme nebude možná bez Hlasu a ani hrôzovláda Hlas-Smer-Sme rodina-fašisti nie je celkom vylúčená. Preto je rozumné uvažovať o alternatívach. Na otvorenie tejto dôležitej diskusie je však potrebná poctivosť.

Ak sa teda uvažuje, že riešením by mohol byť vznik novej strany okolo Mikuláša Dzurindu, treba si položiť tri kľúčové otázky.

1. Ak by takáto strana vznikla, kto by boli jej sympatizanti? Bolo by to len preskupenie nespokojných koaličných voličov, čo by neriešilo problém dominancie Hlasu so Smerom alebo by to znamenalo pritiahnutie nových ľudí z dnešných nevoličov, alebo by to dokonca znamenalo prevzatie časti umiernených voličov Hlasu?

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite