Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Marína Gálisová: Boris, Igor a umenie odísť

.marína Gálisová .názory

Boris Johnson odstupuje z pozície britského premiéra síce nerád, ale odstupuje. Muž, o ktorom možno povedať, citujúc prostonárodné slovenské povesti a vlastne aj evanjelistu – „Boha sa nebál a ľudí nehanbil“. A my na Slovensku hovoríme: mať aspoň takého Borisa! Alebo Igora ochotného odstúpiť aspoň tak ako Boris!

Marína Gálisová

celé týždne, ba mesiace bola britská verejnosť vystavená postupnému odhaľovaniu lží a poloprávd, ktorými je lemovaná Johnsonova politická cesta. A on, vtedy ešte premiér, sa zubami-nechtami držal stoličky. To, že sa jej dnes pustil, je pre Britániu správa zmiešanej kvality. Na jednej strane je dobre, že človek, ktorý sa viac držal kresla ako pravdy, pôjde preč. Na druhej strane, aj britská scéna trpí nedostatkom lídrov s charakterom, rozumom a schopnosťou hovoriť k masám.

Ale to, že nepravdovravný líder sa musí pobaliť, je odkaz, ktorý je úplne jasný a jednoznačný. Odkaz, že Británia je napriek všetkým problémom stále normálna krajina. Verejný tlak, ktorý bol na nepravdovravného lídra vyvinutý, je dôkazom, že pravda sa v britskej spoločnosti stále považuje sa za nutnú výbavu politikov. A čo Slovensko? Škoda reči.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite