Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

.týždeň Martina Mojžiša: Hviezda Igora Matoviča definitívne zapadá

.martin Mojžiš .názory ..týždeň

O vývoji vojny na Ukrajine si môžeme urobiť predstavu nielen na základe informácií z frontu, ale aj zo zákonov a vyhlášok, ktoré prijímajú bojujúce štáty.

Martin Mojžiš

ukrajina a Rusko

Hlavný veliteľ ukrajinských ozbrojených síl a generálny štáb vyhlásili, že branci nebudú môcť bez mimoriadneho súhlasu opustiť miesto svojho oficiálneho pobytu. Proti tomu sa zdvihla prudká vlna odporu, ku ktorej sa pridal aj prezident Zelenskyj. Na druhej strane v ruskej Štátnej dume prešli prvým čítaním návrhy zákonov, podľa ktorých štát môže zaviesť osobitné ekonomické opatrenia a vyžadovať od podnikov dodávanie tovarov a služieb armáde, pričom zamestnanci týchto podnikov môžu byť nútení pracovať v noci a cez víkendy. Proti tomu sa nezdvihlo nič, a prezident Putin už vôbec nie. Uvidíme, či je pre vedenie vojny užitočnejšia živá alebo mŕtva verejná mienka.

británia a Slovensko

Čudní sú tí Briti. Ich premiér je známy svojím relatívne pružným vzťahom k pravde a im to vadí. Teraz napríklad hromadne opúšťajú ministerské kreslá aj kvôli tomu, že Boris Johnson trochu klamal.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite