Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.týždeň Tomáša Zálešáka: Trikrát o užívaní a zneužívaní slov

.tomáš Zálešák .názory ..týždeň

V roku 1989 nám komunistickí mocipáni podsúvali, že vystúpením proti ich režimu privádzame späť fašistov. To súdruhom nebránilo spojiť sa s fašistami proti novej demokracii – a ďalej si privlastňovať zásluhy na „boji proti fašizmu“! Fico v „tradícii odboja“ pokračuje. Putin „denacifikuje“. Nakoniec sa nikto nevyhne tomu, aby bol aspoň raz, hoci v najfantastickejších súvislostiach, označený za „fašistu“.

Tomáš Zálešák

ruskí bratia

Raketový útok na ukrajinský Kremenčuk vyvolal v nákupnom centre požiar. Zahynulo najmenej 18 ľudí. Plus zranení a nezvestní. Moskva vyhlásila, že išlo o zásah neďalekého muničáka a nákupné centrum „už neslúžilo verejnosti“. Že by Kremeľ dostal náhlu starosť o kvalitu verejných služieb na Ukrajine? Nepanikárte! Veľký brat nemäkne! Všetko sa dá vysvetliť. Ukrajina je predsa nacistický a zmilitarizovaný štát. Logicky tam teda nemôže existovať žiadna „verejnosť“ (ešte tak za Sojuzu, ten predsa žiadnu demilitarizáciu nepotreboval). Teda tam už nemôže existovať ani žiadny objekt slúžiaci verejnosti. Legitímnym cieľom ruských rakiet je teda na Ukrajine ktokoľvek. Ak na to zahynie, o to viac o ňom možno vyhlásiť, že neexistuje.

america, oh, beautiful

Najvyšší súd USA zrušil rozsudok „Roe verzus Wade“ z roku 1973, garantujúci ústavné právo na interrupciu. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite