Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.týždeň Eugena Kordu: Politika podľa pravidiel sci-fi románov

.eugen Korda .názory ..týždeň

Ej, veru, u nás platia iné pravidlá! Kde sa na niektorých politikov hrabú autori sci-fi románov. V tomto štáte platí to, čo vlastne ani nie je. Realitu tu vytvárajú načačkané bilbordy a tváre sľubujúce hory-doly.

Eugen Korda

nájomné bilbordy

Ktovie, či niekto verí tisícom nájomným bytom Borisa Kollára? Veď ešte nevykopali ani základy. Hlavne, že polovica Slovenska je oblepená plagátmi. Pod veľkorozmerný pútač sa síce nikto neschová pred dažďom, nikto sa tam nevyspí a žiadna (Sme) rodina tam nevychová deti. To však nie je dôležité. Sľuby sa sľubujú a blázni sa radujú. A čo tie helikoptérové peniaze Igora Matoviča? Chválil sa nimi na plagátoch v čase, keď nebolo ani zďaleka isté, či ten hlúpy nápad prejde do života. V stredu poslanci veto prezidentky prelomili. Zákon poputuje na Ústavný súd.

tridsať rokov tu nie sú

V tichosti sme si tento týždeň pripomenuli udalosť, ktorá nás oslobodila od dohľadu ruských tankov. Pred tridsiatimi rokmi sme „vyprevadili“ z Československa okupantov, ktorí k nám vtrhli 21. augusta 1968. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite