Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.týždeň Juraja Petroviča: Trikrát o politickej úcte

.juraj Petrovič .názory .názor

Ako už bolo opakovane povedané, prezidentka Zuzana Čaputová veľmi správne vrátila do parlamentu Matovičov nezmysel maskovaný ako pomoc rodinám. Je to vlastne daňová revolúcia, neskôr antiinflačná pomoc.

Juraj Petrovič

úcta k ústave

Igor Matovič sa opakovane vyjadril, že to „brali bagrom“ v údajnej snahe pomôcť rodinám. To, že jeho bombasticky ohlásená takzvaná pomoc nepomáha tým, ktorí ju potrebujú najviac, a pomáha aj tým, ktorí ju nepotrebujú, je stránka veci, na ktorú by prezidentka pri svojom rozhodovaní o vetovaní časti zákona prihliadať nemala. Na čo však prihliadať mala a prihliadala, bolo Matovičovo bagrovanie zákona. Skrátené legislatívne konanie má pomerne presne stanovené pravidlá a ak má niečo začať platiť o sedem mesiacov, nie je absolútne žiadny ústavný dôvod, aby sa to schvaľovalo v priebehu jedného týždňa. 

úcta k rodinám?

Na Slovensku máme veľa politikov, ktorí sa oháňajú snahou pomáhať rodinám. Pritom jednou z najdôležitejších vecí pre rodiny je dostatok kvalitných škôlok a škôl. 

Lenže prorodinná politika v podaní slovenskej prorodinnej politickej loby vyzerá tak, že zoberie mestám a obciam, ktoré majú škôlky a školy stavať a prevádzkovať, podstatnú časť príjmov.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite