Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ministerstvo pôdohospodárstva kryje oligarchov v Poľnohospodárskej platobnej agentúre

.patrik Magdoško .eugen Korda .názory

Na Poľnohospodárskej platobnej agentúre sa za bývalých vlád rozkrádali eurofondy ako na divokom západe. Posledná výpoveď Bernarda Slobodníka pred vyšetrovateľmi z 25.5.2022 vykresľuje, ako sa vtedy „vyšetrovali“ prípady spojené s ministerstvom pôdohospodárstva a PPA.

popisuje, ako sa veľké prípady nemali vyšetrovať a ani sa nevyšetrovali. Všetky končili u pána Krajmera. Jeho úlohou bolo pýtať si z PPA doklady potrebné pre vyšetrovateľov. To sa však nedialo, a tak sa jednoducho nevyšetrovalo. Hoci mnohé prípady mala NAKA rozpracované, nič nemohli ukončiť. Také to v dobe „našich ľudí“ bolo jednoduché. O to závažnejším zistením je, že v Poľnohospodárskej platobnej agentúre sa dostal do tretej najvyššej pozície úsekového riaditeľa človek zo Slavie Capital Juraj Kadnár.

Po tom, ako sa tento šokujúci fakt vďaka pracovníčke PPA Zuzane Šubovej dostal na verejnosť, riaditeľ PPA Kiss vyhlásil, že ho ,,k ničomu nepustili“ a vraj ho „mali pod kontrolou“. Podľa právomocí, ktoré dotyčný človek z titulu svojej funkcie mal, spadali pod neho všetky finančné toky. Jeho právomoci a kompetencie predstavujú 14 štandardných strán A4. Zo svojej pozície mal prístup do archívu, v ktorom sa nachádzajú všetky doklady, ktoré potrebujú vyšetrovatelia na to, aby mohli vzniesť ďalšie obvinenia.  

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite