Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

.týždeň vo štvrtok: Eduard Heger: Sme jednotní, lebo sme sa tak rozhodli

.juraj Petrovič .názory

Prezidentky a prezidenti, premiéri a ministri. Len jedna časť hostí a panelistov, diskutujúcich o vojne na Ukrajine z pohľadu krajín, ktoré ju majú na svojej hranici v rámci konferencie Globsec 2022, ktorá začala včera v Bratislave.

Juraj Petrovič

nie je v ľudských silách obsiahnuť celý program konferencie, ktorá prebieha v týchto dňoch v Bratislave. Na to je jej program príliš bohatý a dojmov, názorov, rozhovorov a skúseností príliš veľa. Takže len krátke zhrnutie. 

Konferencia podľa viacerých účastníkov získala ešte jasnejšie ohnisko. Ním je, pochopiteľne, vojna na Ukrajine. Zreteľný je aj posun v rétorike. Obvyklá diplomatická obozretnosť sa síce nestráca, ale je v dôležitých momentoch nahradená jasnými a výraznými posolstvami.

Je zrejmé, že európskymi lídrami otriasli ich osobné skúsenosti z návštevy vojnou ničenej Ukrajiny a miest, kde sa odohrávalo vraždenie a mučenie civilného obyvateľstva. Je to pochopiteľné.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite