Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.týždeň Maríny Gálisovej: Ustrašený Západ a naši (dávni) hrdinovia

.marína Gálisová .názory ..týždeň

Začas sa zdalo, že Západ skoro jednotne stojí za Ukrajinou. Žiaľ, nevydržalo to. Západ sa prestrašil, že by Ukrajina naozaj mohla vyhrať. Vanú vetry mníchovské i jaltské, v tom najzapáchajúcejšom zmysle slova. A nejde len o slová.

Marína Gálisová

lenin v SAV

Poslanec, ktorého meno sa nevyslovuje, sa zaťal, že sa ani vyslovovať nebude – v súvislosti s knihou Lenin a 21. storočie. Pred pár rokmi hlásil, že ju dopisuje, teraz vyšla vo vydavateľstve Veda, ktoré patrí pod SAV, ale jej autor je „Peter Vidovan“ a Blaha sa k nej nehlási. Usvedčuje ho však nielen jej obsah, ale aj postup Petra Dinuša, ktorý ako riaditeľ Ústavu politických vied SAV jej vydanie presadil, hoci redakčná rada Vedy ju nepokladala za serióznu. Teraz sa to prevalilo a Dinuš položil funkciu. 

Už neraz tento komunista bránil svojho chránenca Blahu pred kritikou; kniha, ktorej pomohol, je logicky Blahova. Jej obsah za záujem nestojí – je to zmes samochvál a sebaľútosti autora. Aféra však možno postrčí SAV, aby konečne rázne zakročila proti typom ako Blaha či Dinuš vo svojich radoch.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite