Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Štefan Hríb: Mal by Igor Matovič odísť?

.štefan Hríb .názory .editoriál

Otázka z titulku vyzerá neprimerane – prečo a kam by mal odchádzať predseda strany, ktorá vyhrala voľby? Ale nie je to neprimeraná otázka, naopak, je to otázka dôstojnosti tejto vlády a menšej šance uneseného štátu na návrat.

Štefan Hríb

odpor, s ktorým bol sprevádzaný miliardový balíček Igora Matoviča, je pochopiteľný. Znovu boli obídené demokratické mechanizmy, boli dourážaní všetci s iným názorom, a išlo o takú mieru improvizácie a neustáleho menenia základných parametrov návrhu, že namiesto hľadania spoločného riešenia dostala od začiatku prednosť početná sila (čo je tragická zodpovednosť Sme rodina a Za ľudí) a napokon aj fašisti.

Balíček Igora Matoviča nemohol byť prijatý aspoň so sebazaprením aj napriek tomu, že témou bola pomoc rodinám. Spôsob konania predsedu OĽaNO totiž vylučuje spoluprácu, keďže je založený na neustálom konflikte a trvalom predvolebnom marketingu. Každý, kto má iný názor, je vždy nepriateľ  –  pri pandémii dokonca vrah, pri tomto balíčku len vlastizradca, nepriateľ rodín, priateľ bohatých a sociálny autista.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite