Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Návrat Fica bude aj Hegerova vina

.eugen Korda .názory

Slovensko nemá plnohodnotného predsedu vlády. Podobne ako kedysi Iveta Radičová ani Eduard Heger nemá za sebou stranu (poslancov), o ktorých by sa mohol oprieť v prípade konfliktu s niektorým z ministrov.

Eugen Korda

súčasný premiér stojí doslova na tekutom piesku a Matovič si tak z koaličnej zmluvy môže celkom beztrestne urobiť rolku jednovrstvového toaletného papiera. Porušil koaličnú zmluvu, ktorú, len tak mimochodom, okrem Miroslava Kollára podpísali „vlastnou krvou“ všetci poslanci vládnej koalície a v ktorej sa explicitne hovorí, že nikto z koalície nebude hlasovať s opozíciou. 

Predseda OĽaNO sa pred premiérovými očami dohodol s fašistami, aby mu pomohli v parlamente presadiť jeho zlý, tzv. protiinflačný zákon. Čo tam po nejakej koaličnej zmluve. Matovičovi sa nebridilo posedieť si s našimi fašistami. Kedysi volal po ich trestnom stíhaní, zatváral ich do väzenia, dnes s nimi rokuje. 

To, že túto hanebnú dohodu dojednal a premiér jeho konanie ani neodsúdil a strčil hlavu do piesku, vypovedá o jeho skutočnom mocenskom postavení. Heger nie je plnohodnotným predsedom vlády. To je vzhľadom na to, čo Matovič vystrája, čistá katastrofa.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite