Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

.týždeň Eugena Kordu: Cesta pokrsteného pioniera k spojencovi fašistov

.eugen Korda .názory ..týždeň

Najobľúbenejší paragraf 363, ktorý v kauze bývalého šéfa SIS zneužil generálny prokurátor, na niekoľko mesiacov odložil podanie žaloby na súd. Najskôr sa zdalo, že Vladimír Pčolinský môže pokojne spávať. Dnes je všetko inak.

Eugen Korda

už to mohol mať za sebou

Úrad špeciálnej prokuratúry oznámil, že na obvineného podali žalobu „pre zločin prijímania úplatku, zločin zneužívania právomocí verejného činiteľa a prečin ohrozenia dôvernej skutočnosti a vyhradenej skutočnosti“. To sú vážne obvinenia. 

Najbližšou úlohou súdu bude rozhodnúť, či žalobu prijme alebo nie. Ak sa Vladimírovi Pčolinskému napriek snahe a spolupráci s Marošom Žilinkom, jeho bratom a vlastne s celou stranou Sme rodina tomu nepodarí zabrániť a on sa ocitne pred sudcom, v priamom prenose uvidíme, v akom stave odborného a morálneho rozkladu sa nachádzala a pravdepodobne stále nachádza SIS a jej funkcionári.  Táto mocná inštitúcia, ktorá sa celé roky zaoberala hlavne zbieraním citlivých informácií na politikov, novinárov a iné verejné osoby, by potrebovala „deratizáciu“ v štýle, aký dnes realizuje policajný prezident Hamran.

ficova sledovačka

Robert Fico vraj bude sledovať, či sa prezidentka Zuzana Čaputová zúčastní na spomienkových oslavách spojených so Slovenským národným povstaním. Nech sa vraj na žiadne oslavy ani neopováži prísť. Podľa neho udelila štátne vyznamenania ľuďom spojeným s ľudáckym režimom vojnového slovenského štátu. On a jeho Smer ju vraj budú pozorne sledovať.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite