Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pčolinský dostal šancu zbaviť sa pred súdom obvinenia

.eugen Korda .názory

Na svete sú aj dôležitejšie veci, ako je opätovné podanie žaloby na bývalého riaditeľa SIS Vladimíra Pčolinského. Ale predsa je to dôležité.

Eugen Korda

konečne budeme mať príležitosť dozvedieť, či bývalý šéf SIS pomáhal mafiánovi, alebo je nevinný. Už to, že do jeho záchrany sa zapojili niektoré silové zložky štátu, generálny prokurátor, policajná inšpekcia a nepoctivý sudca, vzbudzuje oprávnené pochybnosti o jeho účinkovaní v čele SIS. 

Predseda parlamentu hrozil odchodom jeho strany z koalície a generálny prokurátor urobil všetko, aby sa tento muž nemusel postaviť pred špecializovaný trestný súd. Otvoril atómový kufrík a vyťukal zázračný kód 363, ktorý mal Pčolinského dostať z dosahu spravodlivosti. A prečo to všetko? 

„To, že sa Vladimír Pčolinský pravdepodobne bude musieť postaviť pred súd je dobrou správou pre spravodlivosť v tomto štáte a zlou pre gaunerov, ktorí mu celé roky vládli.“

Odpoveď je jednoduchá. Preto, aby sa nemohli sudcovia zaoberať obvineniami, ktoré proti nemu polícia a špeciálny prokurátor vzniesli.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite