Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Štefan Hríb: Návod, ako zlepšiť Slovensko

.štefan Hríb .názory .editoriál

Opakovaný pád verejnej diskusie pod úroveň elementárneho vkusu nám navráva, že Slovensko nie je možné rozumne spravovať ani meniť. Ale je to falošný obraz. Dôkaz je na stole a prišiel z trochu nečakanej strany.

Štefan Hríb

koalícia znovu považuje za vhodné ukazovať vzájomnú nevraživosť. Ani po dvoch rokoch nepochopili, že ich spory sú pre verejnosť druhotné oproti základnému povereniu, ktorým je porážka uneseného štátu. To, že líder OĽaNO opäť vnucuje verejnosti obraz, v ktorom chce SaS položiť vládu, hoci SaS len trvá na koaličnej zmluve, kde má každý člen koalície právo veta, už neprekvapuje. Ani to, že chce získať zdroje na neadresnú pomoc ľuďom z napätých rozpočtov samospráv, pričom ich ponižuje a uráža (primátora Bratislavy najprimitívnejšie), nie je nová vec. 

Po heroickom výkone samospráv počas pandémie je to síce zákerné, ale zvykli sme si. Aj na vnútorný svet Richarda Sulíka sme navyknutí, takže priorita bulvárnych Geissenovcov pred prejavom hlavy krvácajúcej krajiny už nevyrušuje.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite